İç Denetim Birimi Başkanlığı

2016/14 Uluslararası Program Uygulayan Ortaöğretim Kurumları ve Başarı Durumları Danışmanlık Raporu

Amaç:

Danışmanlık faaliyetinin amacı: Bakanlığımız kuruluş amaçları, kalkınma planı ve programları, stratejik plan hedefleri, performans programları, mevzuat hükümleri doğrultusunda "Uluslararası Program Uygulayan Ortaöğretim Kurumları ve Başarı Durumları" nı incelemek, süreci değerlendirmek, idareyi uluslararası öğretim programı uygulayan okulların başarıları hakkında bilgilendirmek, kıyaslama yapılabilmesine imkan sağlamak ve yol göstermek amacıyla sürecin geliştirilmesine yönelik önerilerde bulunmaktır. Ayrıca, halihazırda üç devlet okulunda uygulanmakta olan uluslararası bakalorya programının mevcut durumu ve ulaşılan sonuçlar hakkında üst yönetimi bilgilendirmektir.

Kapsam:

Danışmanlık faaliyeti kapsamında; ülkemizde uluslararası ortaöğretim programı uygulayan okullarda verilen eğitim irdelenmiştir. Bu uluslararası ortaöğretim programlarından en yaygın olanı Uluslararası Bakalorya Programı (International Baccalaureate, IB)' dır. Büyük çoğunluğu özel okullardan oluşan bu kurumlarda eğitim gören öğrencilerin üniversiteye geçişteki akademik başarıları ve söz konusu programın kişisel gelişimlerine katkılarına ilişkin incelemeler yapılmıştır. Bu incelemeler sadece uluslararası program (IB) kapsamındaki öğrenciler üzerinde değil, aynı sınıfta yer alıp program kapsamında olmayan öğrenciler üzerinde de kıyaslama şeklinde yapılmıştır. Aynı okuldan olup, IB programından mezun öğrenciler ile normal ortaöğretim programından mezun öğrenciler arasındaki farklar ortaya konulmaya çalışılmıştır.

Emniyet Mah. Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Cad. MEB Beşevler Kampüsü, H Blok 06560 Yenimahalle/ANKARA - 90 312 413 18 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.