İç Denetim Birimi Başkanlığı

2016/13 Öğrenci Devamsızlıkları Analizi Danışmanlık Raporu

Amaç: Bakanlığımız kuruluş amaçları, kalkınma planı ve programları, stratejik plan hedefleri, performans programları, mevzuat hükümleri doğrultusunda idari sorumluluk üstlenmeksizin yürütülen, icrai konularla ilgili görüş, eğitim, analiz, değerlendirme, performans göstergelerinin tespiti, proje görevleri gibi idari faaliyetlere değer katmak, kolaylaştırmak, geliştirmek ve yol göstermek amaçlarıyla gerçekleştirilen iç denetim hizmetleridir.

Bu çalışma kapsamında öğrenci okul devamsızlıkları, örgün eğitimdeki okul kademe ve türleri itibari ile ele alınarak devamsızlık tutum ve davranışlarının nedenleri, devamsızlıkla mücadelede yararlanılan mevcut kontrol faaliyetlerinin yeterlilikleri ve etkinlikleri ve öğrenci okul devamsızlık yönetimi süreci kontrol faaliyetlerinin iyileştirilmesi bağlamında neler yapılabileceği, öğrenci devamsızlıklarına ilişkin nicel veriler betimlenerek, öğrenci devamsızlık sebepleri ve devamsızlıkla mücadele konusunda okul yöneticilerinin tutumları ölçülerek ve yorumlanarak; devamsızlık nedenleri, kontrol faaliyetleri ve öneriler konusunda okul ve kurum görüşleri değerlendirilerek okul öğrenci devamsızlıkları yönetiminin sistematik açıdan geliştirilmesi ve böylece öğrenci okul devamsızlıklarına ilişkin hedef göstergelere ulaşılmasına katkı sağlanmak amaçlanmıştır.

 

Kapsam:Çalışmanın kapsamı, Türk milli eğitim sistemini oluşturan örgün eğitim ve yaygın eğitim hizmetlerinden örgün eğitim ile sınırlandırılmıştır. Bu nedenle, devamsızlık araştırması, ilkokullar, ortaokullar ve liseler bağlamında yürütülecektir. Okulöncesi eğitim kurumlarında öğrenci devamsızlığı motifleri ayrık bir durum arz ettiğinden ve okul öncesi mevcut yasal çerçevede zorunlu olmadığından çalışmanın dışında bırakılmıştır.

Emniyet Mah. Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Cad. MEB Beşevler Kampüsü, H Blok 06560 Yenimahalle/ANKARA - 90 312 413 18 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.